top of page

Business development en marketing in de culturele sector

Pieter Hunfeld

In de culturele sector zijn er talloze prachtige ideeën die nog wachten om gerealiseerd te worden. Ik streef ernaar om culturele organisaties te ondersteunen en een betekenisvolle bijdrage te leveren.

Sinds 2021 ben ik actief als kwartiermaker bij KNYFE, waar ik me voornamelijk bezighoud met non-profitorganisaties en de culturele sector. Vanaf 2023 vervul ik de rol van partner en Chief Commercial Officer bij KNYFE.

Pieter Hunfeld

Hoe ik bij KNYFE terecht ben gekomen

Voordat ik me aansloot bij KNYFE, was ik werkzaam als Hoofd Marketing en Ontwikkeling bij het Metropole Orkest. Daar kon ik mijn liefde voor muziek en cultuur perfect verweven met mijn expertise in marketing en bedrijfsontwikkeling. Mijn carrière zette ik voort als Zendermanager bij Classicnl, waar ik een sleutelrol speelde in de ontwikkeling van een klassiek muziekplatform, zowel artistiek als commercieel.

KNYFE is een perfecte match voor mij, omdat we dezelfde drive hebben om nieuwe processen en initiatieven op te starten. Deze dynamiek is de basis voor het ontwikkelen van plannen, organisaties en talent. Ons werk in de non-profitsector draagt bij aan het verrijken en veraangenamen van onze wereld.

Waar ik trots op ben? Een van onze projecten is Symphonic Cinema. We ondersteunen dit initiatief om hun films, die geïnspireerd zijn op klassieke muziek, wereldwijd te promoten. Een hoogtepunt was de betrokkenheid van Emma Thompson bij een nieuwe productie, wat leidde tot een samenwerking met het London Symphony Orchestra. Dit was een significante stap voorwaarts voor Symphonic Cinema.

Buiten mijn werk bij KNYFE ben ik ook solohoornist bij het Metropole Orkest, wat me een uniek dubbel perspectief geeft in de sector. Verder geniet ik van het goede leven met mijn familie en vind ik het fantastisch om te varen.

Wat ik naast mijn werk doe

Pieter Hunfeld

Een greep uit mijn ervaringen

Platform ACCT

Platform ACCT

Naar Eerlijke Beloning in de Culturele Sector

Symphonic Cinema

Symphonic Cinema

De scale-up van een vernieuwend initiatief

Leer ons team kennen

bottom of page