top of page

Het Tijd voor Toekomst Symposium

Gisteren was het inspirerende Tijd voor Toekomst Symposium 2023, in het Willem Alexander Sportcentrum van Hanzehogeschool Groningen. Samen met onze partners van Hanzehogeschool Groningen, Healthy Ageing Network Northern Netherlands organiseerden we dit symposium om aandacht te geven aan -en kennis te delen over- de verrijkte schooldag!


We verwelkomden 80 geïnteresseerden en betrokkenen, die we onder leiding van dagvoorzitter Bas Westerweel meenamen en inspireerden in het proces om een verrijkte schooldag te ontwikkelen voor leerlingen in het primair onderwijs. Zo zijn we weer een stapje verder in het aanpakken van kansenongelijkheid in de Provincie Groningen.


Een hoogtepunt van de dag was de inspirerende talk door Ralf Embrechts over Quiet 500, een initiatief dat armoede onder de aandacht brengt als tegenhanger van de Quote 500. Het programma vervolgde met boeiende workshops:

- Sanne Visser leidde een workshop over de monitoring van het programma in Groningen.

- Jessica van der Linden deelde inzichten over de resultaten van dagprogrammering in Rotterdam-Zuid.

- Eva Cats en Bas Hendrickx van Stichting Kunst & Cultuur gaven een workshop over cultuureducatie in de regio

- Andrew Simons gaf waardevolle inzichten over het belang van de gezonde basischool in Limburg Parkstad.


Het slotwoord was voor gedeputeerde Tjeerd van Dekken die nogmaals benadrukte dat we dit soort initiatieven vooral langjarig mogelijk moeten maken. Op naar een nieuwe, kansrijke generatie Groningers!


Dank Sanne Visser, Kris Tuinier en Remo Mombarg voor de gastvrijheid!
Komentarze


bottom of page