top of page

Twee grote namen die samen de muziek vieren

AFAS Edisons

Continuïteit in de muziekwereld is belangrijk om de cultuur te behouden. AFAS Software dacht er ook zo over. AFAS Software en de Edison Stichting gaan voor tenminste vijf jaar een samenwerking met elkaar aan. Het softwarebedrijf is naamgevend partner geworden en opende in 2022 het AFAS Theater Leusden als nieuwe locatie van de uitreikingen.

Continuïteit voor de Oscar van de muziek

Cultuur op een andere manier bespreekbaar maken

Hoe nu verder? Die vraag stond na de coronapandemie centraal bij de Edisons Stichting. De coronapandemie zorgde voor onzekerheid bij de muziekindustrie. Uit deze onzekerheid is de samenwerking tussen AFAS Software en de Edison Stichting voortgekomen. AFAS Software wil hiermee de Edisons een nieuw thuis bieden en ondersteunen, daarnaast willen ze met deze prijsuitreiking een enorme boost geven aan de carrières van muzikanten.

Een muziekprijs die al jaren omarmt is, gaat voor minstens vijf jaar samenwerken met een commerciële partij. AFAS Software gaat vanuit zijn eigen bedrijfsidealisme achter de prijs staan: AFAS Software richt namelijk zich niet alleen op software maar ook op de heartware. Ze kijken naar de zachte kant van de wereld en ze halen de cultuur in huis van de organisatie. Hierdoor past de samenwerking met de Edisons Stichting perfect in hun straatje.

De highlights

De highlights

Een steuntje in de rug van de cultuur

De samenwerking zorgt voor continuïteit en vertrouwen die de cultuursector nodig heeft.

De highlights

Het behoud van muziek

Door de samenwerking zakt de Edisons prijs niet weg en wordt de muziek beschermd.

Inspiratie voor ontwikkeling

"Bas Westerweel is een belangrijke inspiratiebron voor de ontwikkeling van de AFAS Edison events. Met zijn hulp legt de Edison Stichting nieuwe verbintenissen die de continuïteit van de prijsuitreikingen mede borgen voor de toekomst."

Anne de Jong

Algemeen directeur NVPI

Anne de Jong

Veranderingen en een aangepast format

De impact van onze aanwezigheid

Onze collega Bas Westerweel zag de goede connectie tussen de twee partijen en heeft ze samengebracht. Als coach startte hij het gesprek en hielp hij bij de ontwikkeling van het format voor de AFAS Edisons.

De samenwerking die hieruit voortkwam zorgde voor continuïteit en extra mogelijkheden waardoor de cultuur op een nieuwe manier geëerd kan worden. De essentie van cultuur kreeg via de samenwerking een nieuwe dimensie daarbij kwam de uitreiking van de klassieke en jazz awards meer het publieke domein in.

Vanaf de samenwerking wordt de prijsuitreiking niet meer in Amsterdam gehouden. Amsterdam is door deze samenwerking namelijk ingeruild voor Leusden. Waar het AFAS Theater de nieuwe locatie is geworden!

Het team achter de opdracht

Kwartiermaker / Partner

Bas Westerweel

Kwartiermaker / Partner

De bijzonderheid van de bereidheid

"Het is bijzonder dat twee grote namen met elkaar samen gaan werken om zo de continuïteit van muziekprijzen te garanderen. De combinatie tussen deze twee bedrijven was voor mij zo logisch dat ik de partijen bij elkaar heb gebracht. De klik was er direct en de bedrijven werken perfect met elkaar samen. Ik ben er trots op dat commerciële bedrijven begrijpen dat cultuur, in de breedste zin van het woord, een duwtje in de rug nodig heeft. Zo blijkt dat kunst en commercie nog niet zo ver uit elkaar liggen."

Bas Westerweel

Kwartiermaker / Partner

bottom of page