Bestuurders moeten hun organisaties door de crisis leiden en tegelijk ook oog hebben voor de toekomst die op veel vlakken anders zal zijn. De uitbraak van Covid-19 heeft geleid tot nieuwe inrichtingen, werkwijzen en, soms heftige, beslissingen. in The Situation Room spraken we bestuurders en adviseurs vanaf het moment dat Nederland elkaar niet meer de hand schudde. 

 

Nieuwe reflexen, moedige keuzes

 

Onder leiding van Bas Westerweel delen bestuurders hun inzichten, aanpak en reflexen op de huidige situatie waarin iedereen zoekt naar haar/zijn eigen nieuwe normaal. Hoe hou je als CEO van AFAS 500 thuiswerkende it-professionals scherp en zinnig aan het werk zonder dat ze een afstand voelen? Hoe geef je als bestuurder van Hogeschool Saxion 2.800 medewerkers ruimte en vertrouwen om voor 26.000 studenten de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen? Hoe en welke steun geef je startups en MKB-bedrijven om deze cruciale fase in hun bestaan te overleven? En wat is de beste manier om je als cultuurinstelling voor te bereiden op de anderhalve meter samenleving?

- Anka Mulder, bestuursvoorzitter Saxion Hogescholen

(in The Situation Room, 26 maart 2020)

Zeven nieuwe gewoonten

 

In de gesprekken met de bestuurders en denkers in The Situation Room zien we nieuwe waarden met nieuwe gewoonten bij bestuurders ontstaan of nu zich nog prominenter manifesteren.

  1. Aandacht voor medewerkers en hun familie

  2. Zelfvertrouwen voor in eigen kracht en positiviteit

  3. Ruimte voor creativiteit en experiment 

  4. Digitalisering van diensten en processen

  5. Bundeling van krachten en belangen

  6. Handelen naar financiële realiteit en toekomst

  7. Daadkracht in communicatie en acties

 

'Always expect the unexpected' was nimmer meer van toepassing dan nu. De wendbaarheid en veerkracht van organisaties wordt tot het uiterste getest. Naast reageren en oplossen van de situatie op korte termijn is de behoefte groot om een nieuw fundament te bouwen om toekomstige stormen te kunnen doorstaan. De traditionele Business Model Canvas waarin omzet en marges centraal staan is verleden tijd. De vraag nu is; hoe organiseer je waarde, relevantie en wendbaarheid?

- Reinier Castelein, Voorzitter vakbond De Unie
(in The Situation Room, 13 april 2020)

Moraal is het nieuwe normaal

 

Bestuurders hanteren hun eigen stijl om organisaties te leiden; Covey, charismatisch of intuïtief leiderschap, operational excellence of praktisch en taakgericht. Ongeacht de persoonlijke stijl heerst het collectieve besef dat een nieuw tijdperk is ingeluid waarin nog meer nadruk ligt op de mensen binnen, buiten èn rondom de organisatie. 

Midden in de samenleving

De oproep van zowel bestuurders als de publieke opinie om de maatschappelijke waarde van organisaties te laten zien is de standaard. Laat zien dat je middenin de samenleving staat en dat je iets wilt betekenen. Het mooiste dat je tenslotte kunt krijgen is een onverwachte verrassing. Gun jezelf en anderen ruimte en zelfvertrouwen. Wees genereus voor mensen, materialen, de omgeving en de toekomst. In dat wat je geeft krijg je alles voor elkaar.

Leiderschap tonen in een nieuwe realiteit​

Hoe wij je kunnen helpen

Wij adviseren directies en managementteams over de eigen rol en het nemen van verantwoordelijkheid voor welzijn, toekomst en oprechte waarde. Dat doen we vanuit de formule van Genereus Leiderschap. We hebben hiervoor de New Values Canvas ontwikkeld waarin korte en lange termijn doelen samenvloeien met oprechte waarde en betekenis. We helpen bij het inrichten van wendbaarheid, nieuwe rituelen, ritmes en monitoring.

Neem vrijblijvend contact op met Marc of download gratis de New Values Canvas.

 

download-blauw.gif

Door Marc Altink

marc@knyfe.org

06 55 75 31 10

Verder lezen?

Hoe geef je vorm aan de nieuwe realiteit in heldere en doorgerekende scenario's met optimale veerkracht? 

Ooit op bezoek

Graven 16

7411 PH Deventer

The Netherlands

KVK 68501323

Direct contact

Altijd op de hoogte

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle